Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: Tészta: 50 dkg finomliszt 10 dkg cukor 10 dkg zsír 10 dkg margarin 3 tojássárgája 4 ek tejföl 1 csomag sütőpor Töltelék: 1,5 kg alma cukor ízlés szerint őrölt fahéj ízlés szerint Tetejére: 1 tojássárgája Továbbá: 1 ek kekszmorzsa Elkészítése: Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, rászórjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2015.12.16.

Elkészítése

Hozzávalók:

Tészta:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 10 dkg zsír
  • 10 dkg margarin
  • 3 tojássárgája
  • 4 ek tejföl
  • 1 csomag sütőpor

Töltelék:

  • 1,5 kg alma
  • cukor ízlés szerint
  • őrölt fahéj ízlés szerint

Tetejére:

  • 1 tojássárgája

Továbbá:

  • 1 ek kekszmorzsa


Elkészítése:

Az almát meghámozzuk, lereszeljük. Egy lábasba tesszük, rászórjuk az ízlés szerinti mennyiségű cukrot és az őrölt fahéjat. Megpároljuk, majd kihűtjük.

Összegyúrjuk a tészta hozzávalóit. (A tészta ne legyen kemény!) Hűtőbe tesszük legalább egy fél órára, majd két részre osztjuk.

2 db cipót formázunk, és mindkettőt tepsi nagyságúra nyújtjuk. (24×39 cm)

Kinyújtjuk az első lapot és szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Megszórjuk egy evőkanál kekszmorzsával. Ráborítjuk az almatölteléket, egyenletesen elsimítjuk.
Utána kinyújtjuk a második lapot, és ráhelyezzük a töltelékre .

Villával megszurkáljuk a tetejét, és tojássárgájával lekenjük.

200 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Sütés közben a tetejét betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen. Amikor kihűlt, felszeleteljük.

Porcukorral megszórva kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is