Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Omlós kenyér recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 45 dkg finomliszt (vagy kenyérliszt )
  • 5 dkg kukoricaliszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 dl langyos tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál só
  • 1 kávéskanál aszkorbinsav (C-vitamin por)
  • 1,5 dl langyos víz
  • 3 dkg margarin

Elkészítése

Ez az omlós kenyér recept egyszerű, mégis nagyszerű választás otthoni sütéshez. A kukoricaliszt és a margarin különlegesen puha, jól szeletelhető állagot ad neki, amely másnap is élvezhető.

Elkészítés lépései

  1. Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben.
  2. A lisztet, a kukoricalisztet, a sót, az aszkorbint, a puha margarint és a vizet összekeverjük az élesztős tejjel, majd lágy tésztát gyúrunk.
  3. Letakarva 30 percig pihentetjük.
  4. Átgyúrjuk, és lisztezett kenyérformába tesszük.
  5. Újabb 20 percig pihentetjük.
  6. 180 °C-ra előmelegített sütőben, alsó rácson, vízgőz felett kb. 30 percig sütjük.
  7. A kenyér akkor van készen, ha az alját megkocogtatva kongó hangot ad.
  8. Sütés után pár percre konyharuhával letakarjuk, majd hagyjuk kihűlni.

Tipp

Ez a kenyér nemcsak frissen, hanem másnap is omlós marad. A vízgőzös sütés segít abban, hogy ropogós héja, de puha belseje legyen.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/omlos-kenyer/