Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ordás-kakaós sütemény recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 100 g minimum 70 %-os étcsokoládé
  • 100 g szobahőmérsékletű vaj
  • kevés kakaópor a tepsi hintéséhez
  • 3 tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g őrölt mandula
  • vaj a tepsi kikenéséhez

Tetejéte

  • 250 g juh orda
  • 7 evőkanál porcukor
  • 3 evőkanál mogyoró vagy kávés krémlikőr (ha nincs, akkor elhagyható)
  • 3 tojásfehérje
  • csipet só

Elkészítése

Előmelegítjük a sütőt 180 fokra. Kikenjük a tepsit vajjal (20*30 cm), majd jól megszórjuk kakaóporral.

Egy másik edényben a tojássárgákat fehéredésig keverjük 3 ek porcukorral.

Vízgőz felett megolvasztjuk az apróra tördelt csokoládét, majd kicsit hagyjuk hűlni.

Összekeverem a csokoládét és a tojássárgáját, majd hozzáadom a mandulát.

A tojásfehérjéből kemény habot verünk kevés sóval és 3 ek porcukorral. Kanalanként óvatosan a csokoládés masszához adjuk a habot és az előkészített tepsibe öntjük.

25-30 perc alatt készre sütöm 180 fokon.

Az ordát habosra kavarjuk 4 ek cukorral és a likörrel, amit fellazítunk a tojásfehérjéből és 3 ek porcukorból, egy pici sóval felvert habbal.

Óvatosan rákenjük a kakaós piskóta tetejére, pár percre visszatesszük a sütőbe (kb 15). Kihűlés után szeleteljük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/ordas-kakaos-sutemeny/