Elkészítése
A tejet a liszttel, a cukorral és a vaníliás cukorral simára keverjük, majd sűrű masszát főzünk belőle. Hagyjuk langyosra hűlni, ezután belekeverjük a tojások sárgáját és a rumot. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a masszába forgatjuk, hogy könnyű legyen a tésztánk.
Egy lábasban olajat forrósítunk, majd két kanál segítségével kis gombócokat szaggatunk a tésztából, és aranybarnára sütjük őket. A megsült darabokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat leitassuk.
Még melegen a kakaópor és porcukor keverékében megforgatjuk, majd tálaljuk.
Tipp
A kakaós porcukorba tehetünk egy kevés fahéjat is, ami különlegesebb ízt ad a süteménynek. Ha szeretnénk változatosságot, vaníliás porcukorba vagy darált dióba is forgathatjuk a kisült gombócokat.
