Elkészítése
Hozzávalók:
Tésztához:
- 30 dkg finomliszt
- 1 csomag sütőpor
- 2 tojás
- 5 csapott ek porcukor
- 6 ek tej
- 1 ek étolaj
Sütéshez:
- 0,5 liter étolaj
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és az étolajjal jól kikeverjük, hozzáadjuk a tejet is.
A lisztet a sütőporral elkeverjük, és hozzá gyúrjuk a kikevert masszához. Kis golyókat formázunk belőle.
Nem túl forró olajban, fedő alatt szép aranysárgára kisütjük úgy, hogy közben megfordítjuk.
Lassú tűznél süssük, hogy átsüljön.
Sütés közben a kis golyók duplájára nőnek.
Még melegen fahéjas porcukorba forgatjuk. Tálalhatjuk plusz baracklekvárral.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
[box style=”info”]Hasonlít a fánkhoz, nagyon finom, könnyű. Egy jó tartalmas leves után is kínálhatjuk második fogásként.[/box]

