Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután annyi vízzel dagasztunk tésztát, hogy keményebb legyen, mint egy hagyományos kenyértészta. Lefóliázzuk vagy rátesszük az edény tetejét, majd a konyhapulton hagyjuk túlkelni 10–12 óra alatt, vagy a hűtőben 14–16 óra alatt. Ezután összegyúrjuk, és fedeles tálban a hűtőbe tesszük. A tészta 10 napig […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Barna Pap Monika
Beküldte: 2013.07.18.

Hozzávalók

Elkészítése

A langyos vízben elkeverjük a cukrot, és felfuttatjuk benne az élesztőt. Ezután annyi vízzel dagasztunk tésztát, hogy keményebb legyen, mint egy hagyományos kenyértészta. Lefóliázzuk vagy rátesszük az edény tetejét, majd a konyhapulton hagyjuk túlkelni 10–12 óra alatt, vagy a hűtőben 14–16 óra alatt.

Ezután összegyúrjuk, és fedeles tálban a hűtőbe tesszük. A tészta 10 napig felhasználható. Süssünk belőle kenyeret, kalácsot is. Fél kiló liszttel készült kenyérhez 20 dkg öregtésztát számolunk.

Használat előtt 1 órával kimérjük az adagot, és hagyjuk a konyhapulton, hogy felvegye a hőmérsékletet.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek
Barna Pap Monika
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is