Elkészítése
Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.
Az átszitált lisztben elkeverjük a sót és a többi hozzávalóval puha tésztagombócot készítünk belőle. Letakarva 1 órán át kelesztjük.
A pizzaszószhoz a hozzávalókat összekeverjük. A feltéthez a kolbászt, a tojást, a csemegehagymát és a paprikát felkarikázzuk, a füstölt sajtot apró kockára vágjuk, a gombát a levétől lecsepegtetjük, a koktélparadicsmokat félbe vágjuk, az ementálit lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, 3 egyforma részre vágjuk, kissé átgyúrjuk és csónakszerű formára sodorjuk. A közepüket a tenyerünkkel kissé laposabbra lenyomkodjuk.
A sütőt előmelegítjük 185 fokra.
Egy nagy méretű sütőlemezt kikenünk pár csepp olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a megformázott bagett tésztákat, rájuk kenjük a pizzaszószt és ízlés szerint megpakoljuk a feltéttel.
Végül a reszelt ementálit elosztjuk rajtuk és betesszük a sütőbe. A sülési idő kb 35 max 40 perc.
Miután megsült kicsit hagyjuk, hogy hűljenek, forrón nagyon nehéz!
Ez a tészta másnap is ugyanolyan puha, tízóraira vagy melóba vinni reggelire-vacsorára szuper jó!
Jó étvágyat kívánok!










