Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Óriás bagett recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 60 dkg finomliszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 1 evőkanál kazsazsír
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1 kávéskanál só
  • 1 tojás
  • 1 dl tej

Pizzaszószhoz

  • 1 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál paradicsomszósz
  • 1 kávéskanál morzsolt oregánó
  • 1 kávéskanál morzsolt bazsalikom
  • 1 kávéskanál morzsolt petrezselyem
  • csipet cukor
  • csipet só

Töltelékhez

  • 10 dkg füstölt tarja
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • 10 dkg gépsonka
  • 15 dkg füstölt sajt
  • 10 dkg ementáli sajt
  • 3 főtt tojás
  • 6 darab koktélparadicsom
  • 1 darab kápia paprika
  • 1 üveg szeletelt gomba (kicsi)

Elkészítése

Az élesztőt kevés langyos tejben felfuttatjuk.

Az átszitált lisztben elkeverjük a sót és a többi hozzávalóval puha tésztagombócot készítünk belőle. Letakarva 1 órán át kelesztjük.

A pizzaszószhoz a hozzávalókat összekeverjük. A feltéthez a kolbászt, a tojást, a csemegehagymát és a paprikát felkarikázzuk, a füstölt sajtot apró kockára vágjuk, a gombát a levétől lecsepegtetjük, a koktélparadicsmokat félbe vágjuk, az ementálit lereszeljük.

A megkelt tésztát lisztezett felületre tesszük, 3 egyforma részre vágjuk, kissé átgyúrjuk és csónakszerű formára sodorjuk. A közepüket a tenyerünkkel kissé laposabbra lenyomkodjuk.

A sütőt előmelegítjük 185 fokra.

Egy nagy méretű sütőlemezt kikenünk pár csepp olajjal vagy kibéleljük sütőpapírral, rátesszük a megformázott bagett tésztákat, rájuk kenjük a pizzaszószt és ízlés szerint megpakoljuk a feltéttel.

Végül a reszelt ementálit elosztjuk rajtuk és betesszük a sütőbe. A sülési idő kb 35 max 40 perc.

Miután megsült kicsit hagyjuk, hogy hűljenek, forrón nagyon nehéz!

Ez a tészta másnap is ugyanolyan puha, tízóraira vagy melóba vinni reggelire-vacsorára szuper jó!

Jó étvágyat kívánok!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/orias-bagett/