Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Ostoros kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az ostoros kalács egy hagyományos, fonott édes kalács, amelyet kakaós töltelék tesz igazán különlegessé. A puha, foszlós tésztát a kakaós-cukros krém gazdagítja, így kiválóan illik reggelihez, délutáni kávé mellé vagy ünnepi alkalmakra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
110 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
gasztrobanya
Beküldte: 2013.09.12.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a langyos, cukrozott tejben felfuttatjuk. A lisztet összekeverjük a sóval. A tojássárgáját és az olajat egy tálba tesszük, rászórjuk a lisztet, majd a tetejére öntjük a felfuttatott élesztőt. Géppel vagy kézzel jól kidagasztjuk a tésztát, és letakarva 6 cipóra osztva, lisztezett deszkán 30 percig kelesztjük.

Közben elkészítjük a tölteléket: a margarint meglangyosítjuk, majd habosra keverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk a kakaót, és sima, krémes állagú masszát keverünk belőle.

A megkelt cipókat egyenként vékonyra nyújtjuk, megkenjük a kakaós krém hatodával, majd feltekerjük. Három-három rudat összefonunk, és olajjal kikent tepsibe tesszük. A sütőt előmelegítjük, addig még hagyjuk a kalácsokat kicsit kelni. A tetejüket felvert tojással megkenjük, és 170 °C-on aranybarnára sütjük.

Tipp

A kakaós tölteléket ízesíthetjük egy kevés fahéjjal vagy darált dióval is. Ha szeretjük az édesebb kalácsokat, sütés után megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
gasztrobanya
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is