Elkészítése
Először az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, és hozzáadunk 6 dkg cukrot. Eközben a liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, egy csipetnyi sót, a maradék tejet és a kovászt. Fontos, hogy a kovász ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Az egészet jól kidagasztjuk, és addig kelesztjük, amíg szép magasra nem jön a tészta.
Mialatt kel a tésztánk, margarint habosra kikeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. Miután megkelt a tészta, 6 egyenlő részre osztjuk, és kb. 30 percig még pihentetjük. Ezután mindegyik részt téglalap alakúra kisodorjuk, olyan hosszúra, hogy a tepsinkbe beleférjen. Rákenjük a kakaóporos masszát mindegyikre, és hosszában feltekerjük.
A feltekert tésztákat 3-3 részben összefonjuk, és a margarinnal kikent tepsibe óvatosan belefektetjük. Közepesen meleg sütőben, 30-40 perc alatt szép barnára megsütjük. Sütés előtt a tészta tetejét tojással megkenhetjük.
Jó étvágyat!
