Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Ostoros kalács

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 Csillag (Nincs értékelve)
Loading...
Megosztás:

Először az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, és hozzáadunk 6 dkg cukrot. Eközben a liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, egy csipetnyi sót, a maradék tejet és a kovászt. Fontos, hogy a kovász ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Az egészet jól kidagasztjuk, és addig kelesztjük, amíg szép magasra nem jön a tészta. Mialatt […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2012.02.10.

Hozzávalók

Elkészítése

Először az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, és hozzáadunk 6 dkg cukrot. Eközben a liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, egy csipetnyi sót, a maradék tejet és a kovászt. Fontos, hogy a kovász ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Az egészet jól kidagasztjuk, és addig kelesztjük, amíg szép magasra nem jön a tészta.

Mialatt kel a tésztánk, margarint habosra kikeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. Miután megkelt a tészta, 6 egyenlő részre osztjuk, és kb. 30 percig még pihentetjük. Ezután mindegyik részt téglalap alakúra kisodorjuk, olyan hosszúra, hogy a tepsinkbe beleférjen. Rákenjük a kakaóporos masszát mindegyikre, és hosszában feltekerjük.

A feltekert tésztákat 3-3 részben összefonjuk, és a margarinnal kikent tepsibe óvatosan belefektetjük. Közepesen meleg sütőben, 30-40 perc alatt szép barnára megsütjük. Sütés előtt a tészta tetejét tojással megkenhetjük.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is