Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ostoros kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 60 dkg liszt
  • 3 db tojássárgája
  • 2 evőkanál étolaj
  • 3 dkg élesztő
  • csipet só
  • 4 dl langyos tej
  • 30 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 3 evőkanál kakaópor
Ostoros kalács

Elkészítése

Először az élesztőt egy kevés langyos tejben felfuttatjuk, és hozzáadunk 6 dkg cukrot. Eközben a liszthez hozzáadjuk a tojások sárgáját, az étolajat, egy csipetnyi sót, a maradék tejet és a kovászt. Fontos, hogy a kovász ne érintkezzen közvetlenül a sóval. Az egészet jól kidagasztjuk, és addig kelesztjük, amíg szép magasra nem jön a tészta.

Mialatt kel a tésztánk, margarint habosra kikeverjük a kristálycukorral, majd hozzáadjuk a kakaóport. Miután megkelt a tészta, 6 egyenlő részre osztjuk, és kb. 30 percig még pihentetjük. Ezután mindegyik részt téglalap alakúra kisodorjuk, olyan hosszúra, hogy a tepsinkbe beleférjen. Rákenjük a kakaóporos masszát mindegyikre, és hosszában feltekerjük.

A feltekert tésztákat 3-3 részben összefonjuk, és a margarinnal kikent tepsibe óvatosan belefektetjük. Közepesen meleg sütőben, 30-40 perc alatt szép barnára megsütjük. Sütés előtt a tészta tetejét tojással megkenhetjük.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/ostoros-kalacs-2/