Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ostoros kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 kg liszt
  • 12,5 dkg vaj (vagy margarin)
  • 10 dkg cukor
  • csipet só
  • 0,5 liter tej
  • 5 dkg élesztő
  • 2 db tojás

Elkészítése

Először az élesztő pici cukorral tejjel felfuttatom, közben a margarint felolvasztom, utána a lisztet a cukorral, sóval, tojással a felfuttatott élesztővel és a felolvasztott margarinnal jól összedolgozom. Addig dagasztom amíg a tészta el nem válik a edény falától.

Amikor ez megvan a tésztát pihentetem kb 1 órát, amíg a duplájára nem kel. Ha a tészta megkelt kiveszek 1 darabot és kinyújtom, megszórom fahéjas cukorral,majd feltekerem (mint a bejglit). Ezt megismétlem még kétszer és a három tésztát összefonom. Megkenem tojással és még pihentetem fél órát a tepsiben. Utána 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütöm.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/ostoros-kalacs-3/