Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rétesek

Ostoros rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom. A lisztet összegyúrom a tojással, az olajjal, a sóval és a kovásszal. Hat cipóba osztva letakarva kelesztem. Amíg a tészta kel, kikenem a sütőformákat: őzgerincformát, püspökkenyérformát vagy tepsit. Elkészítem a tölteléket: A margarint a porcukorral, a kakaóporral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral összekeverem. A megkelt cipókat […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.04.30.

Hozzávalók

A töltelékhez

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom. A lisztet összegyúrom a tojással, az olajjal, a sóval és a kovásszal. Hat cipóba osztva letakarva kelesztem.

Amíg a tészta kel, kikenem a sütőformákat: őzgerincformát, püspökkenyérformát vagy tepsit.

Elkészítem a tölteléket:

A margarint a porcukorral, a kakaóporral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral összekeverem. A megkelt cipókat egyesével kinyújtom kb. 3 mm vastagra, és a sütőforma hosszával megegyező méretűre. Megkenem a krémmel, majd feltekerem, mint a csigát. Ezeket a tekercseket hármasával összefonom. A tetejüket tojással megkenem.

Még egy kis ideig tovább kelesztem, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20-30 percig sütöm. Porcukorral meghintve szeletelve tálalom.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is