Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Ostoros rétes

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A langyos tej egy részében (kb. 1 dl) felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, tojássárgákat, olajat és a felfuttatott élesztőt. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék langyos tejet, és lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük. Közben a margarint habosra keverjük a […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.05.30.

Tészta

Krém

A tetejére

Elkészítése

A langyos tej egy részében (kb. 1 dl) felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a maradék cukrot, sót, tojássárgákat, olajat és a felfuttatott élesztőt. Fokozatosan adagoljuk hozzá a maradék langyos tejet, és lágy, rugalmas tésztát dagasztunk. Letakarva, meleg helyen kb. 30 percig kelesztjük.

Közben a margarint habosra keverjük a porcukorral és a kakaóporral.

A megkelt tésztát hat egyenlő részre osztjuk. Mindegyik részt téglalap alakúra nyújtjuk, majd egyenletesen megkenjük a kakaós töltelékkel. Ezután szorosan feltekerjük, mint a bejglit.

Három-három tekercset összefonunk, így két fonott rétest kapunk. Egy zsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük őket, és letakarva további 30 percig pihentetjük.

Sütés előtt a rétesek tetejét lekenjük a felvert tojássárgájával.

Előmelegített 180 fokos sütőben aranybarnára sütjük.

A grillázs elkészítése:

A cukrot egy vastag aljú edényben lassú tűzön felolvasztjuk, amíg borostyánszínű karamellé válik. A diót száraz serpenyőben enyhén megpirítjuk, majd a forró karamellhez adjuk. Alaposan elkeverjük, hogy a diószemeket bevonja a cukor.

Egy kivajazott tányérra vagy sütőpapírra öntjük, és villával vagy spatulával szétterítjük, hogy ne ragadjanak össze. Miután kihűlt, apró darabokra törjük.

A megsült ostoros rétest még melegen megszórjuk a diógrillázzsal, majd szeletekre vágva tálaljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is