Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom. A lisztet összegyúrom a tojással, az olajjal, a sóval és a kovásszal. Hat cipóba osztva letakarva kelesztem.
Amíg a tészta kel, kikenem a sütőformákat: őzgerincformát, püspökkenyérformát vagy tepsit.
Elkészítem a tölteléket:
A margarint a porcukorral, a kakaóporral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral összekeverem. A megkelt cipókat egyesével kinyújtom kb. 3 mm vastagra, és a sütőforma hosszával megegyező méretűre. Megkenem a krémmel, majd feltekerem, mint a csigát. Ezeket a tekercseket hármasával összefonom. A tetejüket tojással megkenem.
Még egy kis ideig tovább kelesztem, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20-30 percig sütöm. Porcukorral meghintve szeletelve tálalom.