Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Ostoros rétes recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl langyos tej
  • 4 evőkanál cukor
  • 60 dkg liszt
  • 4 db tojás
  • 4 evőkanál olaj
  • csipet só

A töltelékhez

  • 25 dkg margarin
  • 20 dkg porcukor
  • 4 evőkanál kakaópor
  • fahéj
  • 1 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

Az élesztőt a langyos tejben a cukorral felfuttatom. A lisztet összegyúrom a tojással, az olajjal, a sóval és a kovásszal. Hat cipóba osztva letakarva kelesztem.

Amíg a tészta kel, kikenem a sütőformákat: őzgerincformát, püspökkenyérformát vagy tepsit.

Elkészítem a tölteléket:

A margarint a porcukorral, a kakaóporral, a fahéjjal és a vaníliás cukorral összekeverem. A megkelt cipókat egyesével kinyújtom kb. 3 mm vastagra, és a sütőforma hosszával megegyező méretűre. Megkenem a krémmel, majd feltekerem, mint a csigát. Ezeket a tekercseket hármasával összefonom. A tetejüket tojással megkenem.

Még egy kis ideig tovább kelesztem, majd előmelegített sütőben kb. 180 fokon 20-30 percig sütöm. Porcukorral meghintve szeletelve tálalom.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/ostoros-retes/