Elkészítése
A lisztet tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, és a hozzávalókkal sima tésztát gyúrunk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, hogy a tésztánk egy 39×30 cm-es tepsi méretének megfelelő legyen. Zsírral kikent, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, kissé villával megszurkáljuk, majd 1 evőkanál búzadarával megszórjuk.
Az alma tölteléket kifacsarjuk, és egyenletesen elterítjük a tésztán. A maradék búzadarával megszórjuk, majd félre tesszük.
A piskótához feltörjük a tojásokat, hozzáadjuk a vizet, cukrot, és kézi robotgéppel felverjük, amíg fehéredik. Ezután óvatosan elkeverjük a szódabikarbónás lisztet, és egyenletesen rászórjuk az almára. Előmelegített sütőben 35 perc alatt készre sütjük.
