Elkészítése
Hozzávalók:
24 darabhoz:
- 70 dkg finomliszt
- csipetnyi só
- 4 ek cukor
- 6 dl langyos tej
- 3,5 dkg élesztő
- 2 tojás
- 1 tojássárgája
- 0,4 dl étolaj
Sütéshez:
- zsír vagy olaj
Tetejére:
- lekvár és/vagy porcukor
Elkészítése:
Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá 1-1 teáskanálnyi cukrot és lisztet, és hagyjuk kicsit kelni. (kb. 5 perc)
A felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóból dagasszunk kelt tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára. (kb. 50 perc)
Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, egy pohárral szaggassuk ki, és hagyjuk ismét megkelni.
Félig olajjal teli serpenyőben mind a két oldalát pár-pár perc alatt kisütjük.
Ha hűlt egy kicsit, porcukorral beszórjuk a tetejét, és baracklekvárral kínáljuk.

