Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pampuska recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Elkészítése

Hozzávalók:

24 darabhoz:

  • 70 dkg finomliszt
  • csipetnyi só
  • 4 ek cukor
  • 6 dl langyos tej
  • 3,5 dkg élesztő
  • 2 tojás
  • 1 tojássárgája
  • 0,4 dl étolaj

Sütéshez:

  • zsír vagy olaj

Tetejére:

  • lekvár és/vagy porcukor


Elkészítése:

Langyos tejbe morzsoljuk az élesztőt, adjunk hozzá 1-1 teáskanálnyi cukrot és lisztet, és hagyjuk kicsit kelni. (kb. 5 perc)

A felfuttatott élesztővel és a többi hozzávalóból dagasszunk kelt tésztát, meleg helyen kelesszük a duplájára. (kb. 50 perc)

Lisztezett deszkán ujjnyi vastagra kinyújtjuk, egy pohárral szaggassuk ki, és hagyjuk ismét megkelni.

Félig olajjal teli serpenyőben mind a két oldalát pár-pár perc alatt kisütjük.

Ha hűlt egy kicsit, porcukorral beszórjuk a tetejét, és baracklekvárral kínáljuk.

 

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pampuska/