Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pancsoló bukták recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 1 kg finomliszt
  • 6 dl tej (kb)
  • 5 dkg friss élesztő
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál só
  • 3 evőkanál porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1,5 dl olaj

Töltelék

  • lekvár
  • túró
  • dió

Sütéshez

  • 3 dl tej
  • 1 dl olaj
  • 2 csomag vaníliás cukor

Elkészítése

1 dl tejet a porcukorral meglangyosítunk, majd hozzáadjuk a vaníliás cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt, majd felfuttatjuk benne.

A tészta többi hozzávalóját egy edénybe mérjük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és annyi tejet gyúrunk hozzá, hogy lágy, de ne ragacsos tésztát kapjunk. Gyúrás után rögtön lehet használni a tésztát, nem kell keleszteni!

Nyújtodeszkán kb ujjnyi vastagra nyújtjuk és 24 darabra vágjuk.

A darabokat egyenként kissé elnyújtjuk, megtöltjük amivel szeretnénk, majd feletekrejük.

Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibéleljük, majd beletesszük a buktákat, egymástól kis helyet tartva köztük.

Ha minden buktát beletettünk, akkor a tejet meglangyosítjuk, hozzákeverjük az olajat és a vaníliás cukrot, majd a bukták alá öntjük.

180 fokra melegített sütőben kb 35-40 perc alatt szép pirosra sütjük. Ez idő alatt beszívja az aláöntött folyadékot és finom, puha lesz a tészta.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pancsolo-buktak/