Elkészítése
Az élesztőt kevés cukorral és langyos tejjel felfuttatjuk. Közben a többi hozzávalót kimérjük, és egy nagy tálba tesszük. Hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd alaposan kidagasztjuk a tésztát, amíg szép, rugalmas állagot kapunk.
A kész tésztát három részre osztjuk: 30 dkg-os, 22 dkg-os és 8 dkg-os darabra. A 30 dkg-os darabot mandulaaromával vagy zöld ételszínezővel színezzük meg, a 22 dkg-os tészta fehér marad, az utolsó, 8 dkg-os darabba pedig kakaóport gyúrunk. A kakaós részt további négy egyenlő darabra osztjuk, ezekből lesznek a panda szemei és fülei. A tésztát fél óráig pihentetjük.
A pandamaci kialakítása:
1. A zöld tésztát kinyújtjuk, kissé nagyobbra, mint a püspökkenyér forma, amelybe sütni fogjuk. Az egyik széléből egy kis csíkot levágunk, amit később használunk.
2. Két barna tésztadarabot kisodrunk, és a zöld tésztalap közepére helyezzük, egymással párhuzamosan úgy, hogy egy barna-zöld-barna mintázat alakuljon ki.
3. A fehér tésztát kinyújtjuk, szintén levágunk belőle egy kis csíkot. A nagyobb fehér tésztát a zöld tésztára helyezzük.
4. A maradék barna és fehér tésztát kisodorjuk, és a fehér tésztalap közepére helyezzük barna-fehér-barna csíkmintázatban.
5. A fehér tészta széleit összecsípkedjük, hogy becsomagoljuk a barna csíkokat, majd az egészet a zöld tésztába burkoljuk.
6. A tésztát megfordítjuk úgy, hogy az összecsípett rész alulra kerüljön. A kiolajozott püspökkenyér formába helyezzük, és 45 percig kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 °C-on 25-30 perc alatt megsütjük. Miután elkészült, hagyjuk langyosra hűlni, és szeletelve tálaljuk. A pandamaci mintázata garantáltan mosolyt csal mindenki arcára.

