Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Papanasi

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A citromlében elkeverjük a szódabikarbónát. Ne lepődjünk meg, pezsegni fog. Egy tálba tesszük a túrót, sót, cukrot, aromát, a tojásokat és a citrom héját, majd a citromlében elkevert szódabikarbónát is, végül robotgéppel jól kikeverjük a masszát. Ezután hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Lágy lesz a massza, kissé ragad, de nem baj, ilyennek kell lennie. 10 […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2018.08.02.

Fánk

Sütéshez

Tálaláshoz

Elkészítése

A citromlében elkeverjük a szódabikarbónát. Ne lepődjünk meg, pezsegni fog.

Egy tálba tesszük a túrót, sót, cukrot, aromát, a tojásokat és a citrom héját, majd a citromlében elkevert szódabikarbónát is, végül robotgéppel jól kikeverjük a masszát. Ezután hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Lágy lesz a massza, kissé ragad, de nem baj, ilyennek kell lennie.

10 percig pihentetjük a tésztát.

Lisztezett kézzel a masszából tojásnyi golyókat formázunk. Mindegyik mellé készítünk egy kisebbet is.

Az olajat felforrósítjuk. Lisztes kézzel a nagyobb golyók közepét ujjal benyomjuk, kissé kitágítjuk a lyukat, majd közepes lángon megsütjük a fánkokat és a golyókat aranybarnára.

Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk az olajat.

A kész fánkokat meglocsoljuk tejföllel és lekvárral, majd egy kisebb golyót ráteszünk.

Fahéjas porcukorral még megszórhatjuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is