Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Sütemény receptek

Papanasi, avagy túrós fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 50 dkg túró 2 tojás 15 dkg cukor 20 dkg liszt 1/2 kk szódabikarbóna tejföl lekvár Elkészítése: Keverjük össze a túrót, a cukrot és a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet. Ha a túró folyékony lenne, akkor apránként lisztet adagolva a tésztát könnyen kezelhetővé tehetjük. A lényeg, hogy ne ragadjon. Egy […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Haidel
Beküldte: 2015.03.04.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg liszt
  • 1/2 kk szódabikarbóna
  • tejföl
  • lekvár


Elkészítése:

Keverjük össze a túrót, a cukrot és a szódabikarbónát. Ezután adjuk hozzá a tojásokat és a lisztet.
Ha a túró folyékony lenne, akkor apránként lisztet adagolva a tésztát könnyen kezelhetővé tehetjük. A lényeg, hogy ne ragadjon.

Egy mély serpenyőben olajat melegítünk. Közepes méretű gombócokat készítünk, lisztes ujjal mély lyukat fúrunk mindegyik közepén, majd tenyérrel kb. 2 centiméter vastagságúra lapítjuk őket. Mindegyik fánkhoz gyúrni kell még egy kisebb gombócot.

Forró olajban mindkét oldalán aranybarnára sütjük, tejföllel és lekvárral megtöltjük a fánk közepét, erre ráhelyezzük a kis gombócot és az egészet leöntjük még tejföllel és lekvárral. Isteni finom. Jó étvágyat hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Haidel
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is