Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Papanasi recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Fánk

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg cukor
  • 0,5 üveg vanília aroma
  • 2 tojás
  • 30 dkg finomliszt
  • 0,5 citrom héja
  • 1 evőkanál citromlé
  • 1 kávéskanál szódabikarbóna
  • csipet só

Sütéshez

  • 5 evőkanál olaj

Tálaláshoz

  • (ha tejföl (ha valaki szeretne kevés porcukrot keverhet a tejfölbe)
  • áfonyalekvár
  • porcukor
  • fahéj

Elkészítése

A citromlében elkeverjük a szódabikarbónát. Ne lepődjünk meg, pezsegni fog.

Egy tálba tesszük a túrót, sót, cukrot, aromát, a tojásokat és a citrom héját, majd a citromlében elkevert szódabikarbónát is, végül robotgéppel jól kikeverjük a masszát. Ezután hozzáadjuk a lisztet és összegyúrjuk. Lágy lesz a massza, kissé ragad, de nem baj, ilyennek kell lennie.

10 percig pihentetjük a tésztát.

Lisztezett kézzel a masszából tojásnyi golyókat formázunk. Mindegyik mellé készítünk egy kisebbet is.

Az olajat felforrósítjuk. Lisztes kézzel a nagyobb golyók közepét ujjal benyomjuk, kissé kitágítjuk a lyukat, majd közepes lángon megsütjük a fánkokat és a golyókat aranybarnára.

Papírtörlőre szedve leitatjuk róluk az olajat.

A kész fánkokat meglocsoljuk tejföllel és lekvárral, majd egy kisebb golyót ráteszünk.

Fahéjas porcukorral még megszórhatjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/papanasi/