Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 1 kg liszt
- 50 g élesztő
- fél dl olaj
- pici só
- 3 ek porcukor
- 6-7 dl langyos tej
Töltelék:
- 50 dkg túró
- 1 egész tojás
- 8-10 ek cukor
- 10 dkg mazsola
Elkészítése:
1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd a tészta többi hozzávalójával alaposan begyúrjuk a tésztát. Arra figyeljünk, hogy félkemény legyen a tészta. Háromszor kelesztjük és háromszor dagasztjuk vissza,
A töltelék hozzávalóit összekeverjük. A megkelt tésztát átgyúrjuk, kinyújtjuk, majd kockákra vagy téglalapokra vágjuk, megtöltjük töltelékkel és a tészta sarkait összefogjuk.
Kiolajozott tepsibe tesszük a batyukat egymástól távolabb, majd él órát kelesztjük. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt készre sütjük. Még melegen átkenjük olajjal sülés után.

