Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Rétesek

Pávaszem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Tészta elkészítése Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel, hogy homogén tésztát kapjunk. Ezt követően a tésztát három cipóra osztjuk. Nyújtás és töltés Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük lekvárral. A tészta két szélére sorban meggyszemeket helyezünk függőlegesen. A tésztát felhajtjuk a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2012.08.19.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel, hogy homogén tésztát kapjunk. Ezt követően a tésztát három cipóra osztjuk.

Nyújtás és töltés

Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük lekvárral. A tészta két szélére sorban meggyszemeket helyezünk függőlegesen. A tésztát felhajtjuk a meggyszemekre, kétszer-háromszor a közepe felé. A tészta közepén körülbelül 7 cm üres részt hagyunk, ide tesszük majd a tölteléket.

Töltelék elkészítése

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a darált diót. A diós tölteléket a tészta közepére halmozzuk.

Sütés

A megtöltött tésztát előmelegített sütőben sütjük, amíg halvány rózsaszínű nem lesz. Miután kihűlt, felszeleteljük, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

A maradék tésztával ugyanezt az eljárást követjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is