Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pávaszem recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg zsír
  • 1 dkg élesztő
  • 1 mokkáskanál cukor
  • kevés tej
  • reszelt citromhéj
  • 3 db tojássárgája

Töltelék

  • 3 db tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 0,5 kg magozott meggy (vagy 1 üveg meggybefőtt )

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel, hogy homogén tésztát kapjunk. Ezt követően a tésztát három cipóra osztjuk.

Nyújtás és töltés

Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük lekvárral. A tészta két szélére sorban meggyszemeket helyezünk függőlegesen. A tésztát felhajtjuk a meggyszemekre, kétszer-háromszor a közepe felé. A tészta közepén körülbelül 7 cm üres részt hagyunk, ide tesszük majd a tölteléket.

Töltelék elkészítése

A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a darált diót. A diós tölteléket a tészta közepére halmozzuk.

Sütés

A megtöltött tésztát előmelegített sütőben sütjük, amíg halvány rózsaszínű nem lesz. Miután kihűlt, felszeleteljük, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.

A maradék tésztával ugyanezt az eljárást követjük.

Jó étvágyat kívánok hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pavaszem-2/