Tészta elkészítése
Az élesztőt a cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet összedolgozzuk a zsírral, tojássárgákkal, reszelt citromhéjjal és a megkelt élesztővel, hogy homogén tésztát kapjunk. Ezt követően a tésztát három cipóra osztjuk.
Nyújtás és töltés
Az egyik cipót téglalap alakúra kinyújtjuk, majd megkenjük lekvárral. A tészta két szélére sorban meggyszemeket helyezünk függőlegesen. A tésztát felhajtjuk a meggyszemekre, kétszer-háromszor a közepe felé. A tészta közepén körülbelül 7 cm üres részt hagyunk, ide tesszük majd a tölteléket.
Töltelék elkészítése
A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleforgatjuk a darált diót. A diós tölteléket a tészta közepére halmozzuk.
Sütés
A megtöltött tésztát előmelegített sütőben sütjük, amíg halvány rózsaszínű nem lesz. Miután kihűlt, felszeleteljük, és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.
A maradék tésztával ugyanezt az eljárást követjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!