Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Piték, lepények

Pehelykönnyű túrós pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mazsolát megmossuk és a rumba áztatjuk. Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk. A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és kb 5 dkg porcukorral. Hozzákeverjük a liszt felét és a tejben felfuttatott élesztőt, majd jól kidolgozzuk. A tésztakeveréket lisztezett munkalapra borítjuk, hozzáadjuk a maradék lisztet és alaposan összegyúrjuk, majd két részre […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2018.03.29.

Tészta:

Töltelék:

Elkészítése

A mazsolát megmossuk és a rumba áztatjuk.

Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.

A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és kb 5 dkg porcukorral. Hozzákeverjük a liszt felét és a tejben felfuttatott élesztőt, majd jól kidolgozzuk.

A tésztakeveréket lisztezett munkalapra borítjuk, hozzáadjuk a maradék lisztet és alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket.

A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük. A túrót összetörjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a beáztatott, majd leszűrt mazsolát és a lisztet. Végül a tojáshabot is óvatosan hozzáforgatjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe (30*20 cm) tesszük. Rásimítjuk a tölteléket, majd kinyújtjuk a másik lapot is és ráterítjük a töltelékre. Legalább fél órán át pihentetjük.

Hideg sütőbe toljuk és 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is