Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pehelykönnyű túrós pite recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 10 dkg vaj
  • 5 dkg porcukor
  • 3 tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1,5 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor

Töltelék:

  • 50 dkg túró
  • 15 dkg porcukor (vagy ízlés szerint)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 citrom héja
  • 2 evőkanál finomliszt (hogy a töltelék ne legyen folyós)
  • 2 tojásfehérje
  • 0,5 dl rum
  • 5 dkg mazsola

Elkészítése

A mazsolát megmossuk és a rumba áztatjuk.

Az élesztőt langyos tejben egy kávéskanál cukorral felfuttatjuk.

A vajat habosra keverjük az egyenként hozzáadott tojássárgákkal és kb 5 dkg porcukorral. Hozzákeverjük a liszt felét és a tejben felfuttatott élesztőt, majd jól kidolgozzuk.

A tésztakeveréket lisztezett munkalapra borítjuk, hozzáadjuk a maradék lisztet és alaposan összegyúrjuk, majd két részre osztjuk. Míg pihen a tészta, elkészítjük a tölteléket.

A tojásfehérjéket a cukrokkal kemény habbá verjük. A túrót összetörjük és hozzáadjuk a citrom reszelt héját, a beáztatott, majd leszűrt mazsolát és a lisztet. Végül a tojáshabot is óvatosan hozzáforgatjuk.

Az egyik tésztát kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe (30*20 cm) tesszük. Rásimítjuk a tölteléket, majd kinyújtjuk a másik lapot is és ráterítjük a töltelékre. Legalább fél órán át pihentetjük.

Hideg sütőbe toljuk és 180 fokon kb 30 perc alatt készre sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pehelykonnyu-turos-pite/