Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pihe-puha barackos gombóc recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 1 kg burgonya
  • 25 dkg rétesliszt (kb)
  • 1 tojás
  • diónyi zsír

Töltelékhez

  • felezett barack
  • fahéjas cukor

Forgatáshoz

  • zsemlemorzsa
  • darált dió
  • kevés vaj

Elkészítése

A burgonyát meghámozzuk, feldaraboljuk és egy csipet sóval, vízzel felöntve puhára főzzük. Még melegen leszűrjük és áttörjük, majd kihűtjük.

A kihűlt burgonyához hozzáadjuk a lisztet, puha zsírt és a tojást, majd jól összegyúrjuk. Szükség lehet esetleg még kevés lisztre, de ne adjunk hozzá sokat, különben kemény lesz a tészta!

A tésztát enyhén lisztezett deszkán kinyújtjuk, majd négyzetekre vágjuk. Mindegyik négyzet közepére teszünk egy felezett barackot, melynek a közepébe 1-1 kiskanál vaníliás, fahéjas cukrot teszünk. A tésztából gombócokat formázunk, majd lobogó vízben megfőzzük.

Közben a felolvasztott vajon megpirítjuk a zsemlemorzsa és dió keverékét, majd ebbe forgatjuk a gombócokat.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pihe-puha-barackos-gomboc/