Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Pihe-puha kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 500 g liszt 125 g margarin 1 ek cukor 25 g élesztő 2 kk só 2 dl tej langyos víz (amennyit felvesz a tészta) Elkészítése: Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk. Ezután hozzászórjuk a lisztet és a sót. A margarint felolvasztjuk és melegen ezt is hozzáadjuk. Elkezdjük dagasztani és fokozatosan öntjük […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Gatine Juhasz Angela
Beküldte: 2016.04.07.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 500 g liszt
  • 125 g margarin
  • 1 ek cukor
  • 25 g élesztő
  • 2 kk só
  • 2 dl tej
  • langyos víz (amennyit felvesz a tészta)


Elkészítése:

Az élesztőt a cukorral és a langyos tejjel felfuttatjuk. Ezután hozzászórjuk a lisztet és a sót. A margarint felolvasztjuk és melegen ezt is hozzáadjuk. Elkezdjük dagasztani és fokozatosan öntjük hozzá a langyos vizet. Egy pohárnál nem kell hozzá több, de ahogy dagasztjuk, érezni fogjuk, mennyi kell, hogy könnyű, puha, de nem ragacsos tészta legyen. Amikor szépen összedolgoztuk és fényesre dagasztottuk lefedve hagyjuk legalább fél órát kelni.

A megkelt tésztát 3 egyforma részre osztjuk. Mindegyiket kinyújtjuk kerekre, majd 6-8 cikkre felvágjuk. Az így kapott háromszögeket a szélesebb felénél kezdve feltekerjük. Hajtással lefelé sütőpapíros tepsire helyezzük és ívbe hajtjuk. Kenjük le tejjel minden kifli tetejét.

A sütőt 150 fokra melegítsük elő, tegyünk az aljába egy tepsiben vizet. Tegyük be a kifliket és tekerjük fel a hőfokot 200-ra. Kb. 30 perc alatt süssük szép világosra őket. Sütés közben még egyszer megkenhetjük a tetejét.

Ebből az adagból 24 kifli lett.

[box style=”info”]Bármilyen liszttel jól működik a recept, legyen az finomliszt, vagy tönköly. Teljes kiőrlésű liszthez ajánlom, hogy keverj hozzá réteslisztet (400 g teljes kiőrlésű + 100 g rétesliszt).[/box]

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Gatine Juhasz Angela
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is