Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gombócok, morzsák

Nagyi receptjei

Pihe-puha túrógombóc

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Hozzávalók: 1 kg túró 2 ek búzadara 2 ek liszt 4 ek étolaj 1 tojás 2 ek zsemlemorzsa Hempergetéshez: 10 dkg zsemlemorzsa 4 dkg vaj Tálaláshoz: 3 dl tejföl porcukor ízlés szerint 1 csomag vaníliás cukor Elkészítése: A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Vass Laszlone
Beküldte: 2016.02.19.

Elkészítése

Hozzávalók:

  • 1 kg túró
  • 2 ek búzadara
  • 2 ek liszt
  • 4 ek étolaj
  • 1 tojás
  • 2 ek zsemlemorzsa

Hempergetéshez:

  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 4 dkg vaj

Tálaláshoz:

  • 3 dl tejföl
  • porcukor ízlés szerint
  • 1 csomag vaníliás cukor


Elkészítése:

A túrót a búzadarával jól elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet, az olajat, a tojást és 2 ek zsemlemorzsát. (A sorrendet mindenképp tartsuk be!)

Alaposan összegyúrjuk minden hozzávalóval. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órát pihentetjük.

Egy lábasban vizet forralunk, majd nedves kézzel gombócokat formázunk a masszából, és a forró vízbe tesszük. Megvárjuk, míg feljönnek a víz tetejére, majd pár percet főzzük, végül kiemeljük a vízből, lecsepegtetjük, és pirított zsemlemorzsába forgatjuk.

Morzsa készítése:

4 dkg vajat megolvasztunk egy serpenyőben. Rátesszük a zsemlemorzsát, és figyelve, kevergetve megpirítjuk. Vigyázzunk, mert könnyen leéghet!

Tálaláskor vaníliás porcukorral kikevert tejföllel kínáljuk.

 

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
Vass Laszlone
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is