Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Pillangó fánkok

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A pillangó fánkok könnyen elkészíthető édességek. Puha tésztájukat a citromhéj és a rumaroma teszi különlegessé.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, csipet sóval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt vagy joghurtot, valamint a rumaromát, és lágy tésztává gyúrjuk. Ha túl ragacsos lenne, kevés lisztet adunk hozzá.

A tésztát lisztezett felületen kb. 4–5 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk.

Forró, bő olajban, közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Fontos, hogy ne túl nagy lángon süssük, mert a fánkok közepe nyers maradhat.

Tipp

A kisült fánkokat megszórhatjuk porcukorral, vagy lekvárral, csokoládéöntettel kínálhatjuk. Ha színes formákat használunk, a fánkok gyerekeknek is kedvesebb falatok lesznek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is