Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pillangó fánkok recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 1 db tojás
  • 1,5 dl tejföl (vagy joghurt )
  • 35 dkg finomliszt
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 0,5 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál rumaroma
  • 0,5 db citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • olaj (a sütéshez )

Elkészítése

A lisztet átszitáljuk, majd összekeverjük a porcukorral, vaníliás cukorral, sütőporral, csipet sóval és a reszelt citromhéjjal. Hozzáadjuk a tojást, a tejfölt vagy joghurtot, valamint a rumaromát, és lágy tésztává gyúrjuk. Ha túl ragacsos lenne, kevés lisztet adunk hozzá.

A tésztát lisztezett felületen kb. 4–5 mm vastagra nyújtjuk, majd tetszőleges formával kiszaggatjuk.

Forró, bő olajban, közepes lángon mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. Fontos, hogy ne túl nagy lángon süssük, mert a fánkok közepe nyers maradhat.

Tipp

A kisült fánkokat megszórhatjuk porcukorral, vagy lekvárral, csokoládéöntettel kínálhatjuk. Ha színes formákat használunk, a fánkok gyerekeknek is kedvesebb falatok lesznek.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pillango-fankok/