Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót és a maradék cukrot, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, amíg duplájára nő. A megkelt tésztát lisztezett deszkán […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
acsni
Beküldte: 2013.02.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót és a maradék cukrot, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, amíg duplájára nő.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszúrjuk. A formázott fánkokat további 15 percig kelesztjük.

Egy nagyobb edényben bő olajat forrósítunk, ügyelve arra, hogy a fánkok sütés közben lebegjenek az olaj felszínén. A fánkokat aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tálalás:

A fánkokat porcukorral megszórjuk, és lekvárral kínáljuk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
acsni
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is