Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pille fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 2 evőkanál cukor
  • 2,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 1 db tojás
  • 5 dkg olvasztott vaj (vagy margarin )

Elkészítése

Az élesztőt langyos tejben kevés cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálba tesszük a lisztet, a sót és a maradék cukrot, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a többi hozzávalót. Az egészet alaposan összedolgozzuk, amíg sima, rugalmas tésztát kapunk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen kb. 45 percig kelesztjük, amíg duplájára nő.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, majd fánkszaggatóval kiszúrjuk. A formázott fánkokat további 15 percig kelesztjük.

Egy nagyobb edényben bő olajat forrósítunk, ügyelve arra, hogy a fánkok sütés közben lebegjenek az olaj felszínén. A fánkokat aranybarnára sütjük, közben egyszer megfordítjuk. Sütés után papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat felszívja.

Tálalás:

A fánkokat porcukorral megszórjuk, és lekvárral kínáljuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pille-fank/