Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Nagyi receptjei

Pille könnyű fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az élesztőt a cukorral együtt a meleg tejbe tesszük, és felfuttatjuk. A lisztet, az olvasztott vajat, a tojássárgákat és a sót egy nagy tálba kimérjük. Hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet, és addig dagasztjuk, amíg hólyagos, a táltól elváló tésztát nem kapunk. A tál oldalát és a tészta tetejét enyhén meglisztezzük, majd a tésztát konyharuhával letakarva […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
csakangi
Beküldte: 2013.03.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt a cukorral együtt a meleg tejbe tesszük, és felfuttatjuk. A lisztet, az olvasztott vajat, a tojássárgákat és a sót egy nagy tálba kimérjük. Hozzáöntjük a felfutott élesztős tejet, és addig dagasztjuk, amíg hólyagos, a táltól elváló tésztát nem kapunk.

A tál oldalát és a tészta tetejét enyhén meglisztezzük, majd a tésztát konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük.

Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és kb. ujjnyi vastagságúra nyújtjuk. A tésztából tetszőleges méretű korongokat szaggatunk, és mindegyik közepébe lyukat szúrunk az ujjunkkal.

A tésztakorongokat forró olajban mindkét oldalukon aranybarnára sütjük. A kész fánkokat melegen porcukorral meghintjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Ebéd
csakangi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is