Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Piroski recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 0,5 kg finomliszt
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 5 dkg vaj
  • 5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 2 dkg cukor

Töltelékhez

  • 20 dkg darált sertéshús
  • 20 dkg darált marhahús
  • 15 dkg zsír (csak zsírral jó)
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 1 db főtt tojás
  • só
  • bors

Elkészítése

A lisztből, tojássárgájából és a felfuttatott élesztőből lágy kelt tésztát gyúrunk. Hagyjuk kicsit megkelni, majd nyújtsuk ki, és vágjunk belőle négyzeteket.

A töltelékhez a darálthúst, az apróra vágott főtt tojással és apróra vágott hagymával megpirítjuk, és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Egy-két órát hagyjuk a hűtőben összeérni.

Majd a kivágott négyzetekbe töltjük a tölteléket, kis batyukat hajtogatunk belőle és hagyjuk még tovább kelni. Körülbelül fél óra múlva zsírban kisütjük, mint a fánkokat! Jó étvágyat hozzá!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/piroski/