Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pörkölttel töltött burgonya recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 8 közepes burgonya
  • 30 dkg maradék pörkölt (jó a maradék is)
  • 2 dl tejföl
  • só

Elkészítése

A burgonyákat meghámozzuk, tetejükről egy lapot levágunk, és a belsejüket éles késsel kikaparjuk. A kivájt burgonyákat egymás mellé egy hőálló tálba ültetjük. A pörkölt húsát apróra vágjuk, egy kevés lével összekeverjük, a burgonyaüregekbe töltjük, a fedőlapokat ráfektetjük, és a maradék pörköltlevét a tetejére locsoljuk. A sütőben addig sütjük, amíg a burgonya meg nem puhult (kb. egy óra). Végül megtejfölözzük és a tetejét 5 perc megpirítjuk.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/porkolttel-toltott-burgonya/