Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Nagyi receptjei

Potica avagy szlovén diós tekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, a felfutott élesztőt, a tejet és összegyúrjuk, majd beledagasztjuk a vajat. A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük. A töltekhez a diót összekeverjük a kakaóval, fahéjjal, cukrokkal. A tejet felmelegítjük a vajjal, a rummal majd hozzáöntjük a […]

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
4 adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
meridiana
Beküldte: 2021.10.09.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A tésztához kevés cukros tejben felfuttatjuk az élesztőt.

A liszthez hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, a felfutott élesztőt, a tejet és összegyúrjuk, majd beledagasztjuk a vajat.

A tésztát letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

A töltekhez a diót összekeverjük a kakaóval, fahéjjal, cukrokkal. A tejet felmelegítjük a vajjal, a rummal majd hozzáöntjük a diós keverékhez, hozzáadjuk a tojássárgáját is.

A fehérjét kissé felverjük és összeforgatjuk a diós keverékkel.

A tésztát kb 70*45 cm-es nagyságúra nyújtjuk, elkenjük rajta a tölteléket és feltekerjük. A tésztahengert a képen látható módon belehelyezzük a sütőpapírral bélelt (25*11 cm) formába és hagyjuk a duplájára kelni.

Ezután lekenjük a tetejét olvsztott vajjal és 180 °C-ra melegített sütőben szép aranybarnára sütjük (kb 50 perc).

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
meridiana
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is