Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pozsonyi kifli recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

A tésztához

  • 500 g rétesliszt
  • 180 g sertészsír
  • 2 db tojás
  • 12 g sütőpor
  • 2 csapott evőkanál porcukor
  • 4 evőkanál tej (2,8%-os)

A töltelékhez

  • 200 g darált dió
  • 100 g kristálycukor
  • 100 ml tej (2,8%-os)

A kiflik megkenéséhez

  • 1 db tojás

Elkészítése

A töltelékhez annak összetevőit egy tálban alaposan összekeverjük, közben előmelegítjük a sütőt 160 C-ra.

A tésztához az alapanyagokat egy tálba tesszük, majd összegyúrjuk. A tejet úgy adagoljuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. A tésztát kinyújtjuk 3 mm vastagságúra, majd pohár segítségével kis köröket szaggatunk belőle.

A kiszaggatott körökre a diós töltelékből kis halmokat rakunk, majd feltekerjük kifli formájúra. A kifliket tepsibe rakjuk, tetejüket tojással megkenjük.

Légkeverős sütőben a 3. rácson 160 C fokon 20-25 percig sütjük. A kész kifliket meghintjük porcukorral.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pozsonyi-kifli-2/