Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Nagyi receptjei

Pozsonyi kifli

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Mákos töltelék: A vizet a cukorral felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot. A mákhoz hozzáadjuk a kekszet és az ízesítőket (mazsolát is adhatunk hozzá), majd ráöntjük a forró cukorszirupot és jól összekeverjük. Ha kihűlt és nagyon száraz lenne, adjunk hozzá kevés lekvárt és osszuk el 12 egyenlő részre. A töltelékeket egyenként formázzuk kis rúddá és […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2017.12.19.

Tészta:

Mákos töltelék:

Gesztenyés töltelék 12 darabhoz

Kenéshez:

Elkészítése

Mákos töltelék:

A vizet a cukorral felforraljuk és feloldjuk benne a cukrot. A mákhoz hozzáadjuk a kekszet és az ízesítőket (mazsolát is adhatunk hozzá), majd ráöntjük a forró cukorszirupot és jól összekeverjük.

Ha kihűlt és nagyon száraz lenne, adjunk hozzá kevés lekvárt és osszuk el 12 egyenlő részre. A töltelékeket egyenként formázzuk kis rúddá és tegyük félre.

Gesztenyés töltelék:

A kiolvasztott gesztenyét keverjük jól össze az ízesítőkkel (ha natúr, akkor adjunk hozzá porcukrot). Ha nagyon ragadna a massza, akkor darált kekszet, ha nagyon száraz, akkor kevés tejet adjunk hozzá, annyit, hogy jól formázható legyen a massza.

Osszuk 12 egyenlő részre és formázzuk henger alakúvá, majd tegyük félre.

Tészta:

A liszthez adjuk hozzá a sót, majd a margarint és a zsírt és morzsoljuk el. Adjuk hozzá a tojássárgáját, porcukrot, morzsoljuk bele az élesztőt és kezdjük el a hideg tejjel összegyúrni. Annyi tejet adjunk hozzá, hogy jól gyúrható, viszonylag keményebb tésztát kapjunk.

A tésztát tegyük be kb 30 percre a hűtőbe.

Összeállítás:

30 perc után osszuk 24 részre a tésztát és egyenként formázzuk golyókká. A golyókat egyenként lapítsuk el a tenyerünkkel, majd nyújtsuk ovális alakúra és 2 mm vastagra. A közepére tegyünk 1 töltelék hengert, majd csípjük össze a tészta széleit és közben igazgassuk a tölteléket úgy, hogy a kiflik végébe is jusson, ezután kicsit hengergessük még a nyújtódeszkán, nehogy szétnyíljon a tészta.

A megtöltött tésztákat hajlítsuk patkó alakúra, majd tegyük sütőpapíros tepsire egymástól távolabb. Tojássárgájával kenjük le, majd tegyük szellős, hűvös helyre kb 1,5 órára, amíg megszárad.

Ekkor kenjük le enyhén felvert tojásfehérjével, majd újra tegyük hűvös, szellős helyre ismét 1,5 órára, hogy a fehérje megszáradjon.

180 fokra előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük a kifliket.

Természetesen dióval is elkészíthető. Ekkor ugyanígy készítjük a tölteléket, csak a mák helyett dióval készítsük el.

YouTube Thumbnail

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Reggeli
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is