Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kiflik

Péksütik

Pudingos

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Puding elkészítése: A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben kezelhető legyen a töltelék. Tészta elkészítése: Az élesztőt langyos tejben és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat és a maradék tejet, majd […]

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Forgacs Krisztina
Beküldte: 2013.04.15.

Töltelék

Tészta

Elkészítése

Puding elkészítése:

A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben kezelhető legyen a töltelék.

Tészta elkészítése:

Az élesztőt langyos tejben és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat és a maradék tejet, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas állagot nem kapunk.

A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, majd mindkét tésztát négy egyforma részre osztjuk.

Formázás:

A kakaós és fehér tésztadarabokat egyenként kör alakúra nyújtjuk. Egy fehér és egy kakaós lapot egymásra helyezünk, finoman lenyomkodjuk, hogy összetapadjanak. Ezt ismételjük meg mind a négy tészta párral.

A tésztaköröket 16 cikkre vágjuk, mint egy pizzát. A cikkek szélesebb végére egy kis adag pudingot helyezünk, majd szorosan feltekerjük őket kifli alakúra.

Sütés:

A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy legyen közöttük hely. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.

Kenés:

Amikor kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük őket vaníliás cukorral ízesített olvasztott vajjal, hogy fényesek és illatosak legyenek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Forgacs Krisztina
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is