Elkészítése
Puding elkészítése:
A pudingport a cukorral és a tejjel simára keverjük, majd közepes lángon, folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Hagyjuk kihűlni, hogy könnyebben kezelhető legyen a töltelék.
Tészta elkészítése:
Az élesztőt langyos tejben és egy kevés cukorral felfuttatjuk. Egy nagy tálban összekeverjük a lisztet, a sót, a cukrot, az olajat és a maradék tejet, majd hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt. A tésztát alaposan összegyúrjuk, amíg rugalmas állagot nem kapunk.
A tésztát két egyenlő részre osztjuk. Az egyik felébe beledolgozzuk a kakaóport, majd mindkét tésztát négy egyforma részre osztjuk.
Formázás:
A kakaós és fehér tésztadarabokat egyenként kör alakúra nyújtjuk. Egy fehér és egy kakaós lapot egymásra helyezünk, finoman lenyomkodjuk, hogy összetapadjanak. Ezt ismételjük meg mind a négy tészta párral.
A tésztaköröket 16 cikkre vágjuk, mint egy pizzát. A cikkek szélesebb végére egy kis adag pudingot helyezünk, majd szorosan feltekerjük őket kifli alakúra.
Sütés:
A kifliket sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, ügyelve arra, hogy legyen közöttük hely. Előmelegített sütőben, 180 °C-on 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük.
Kenés:
Amikor kivesszük a sütőből, még forrón megkenjük őket vaníliás cukorral ízesített olvasztott vajjal, hogy fényesek és illatosak legyenek.
