Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csigák

Pudingos csiga

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet egy mély tálba tesszük, és a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe tesszük a 10 dkg cukrot, 2 dkg sót, 2 tojást, a zsírt és a csomag élesztőt, amit belemorzsolunk. Ezután ráöntjük a langyos tejet, és sima tésztává dolgozzuk. A végén hozzáadjuk az 1 dl olajat, és jól összegyúrjuk. A tésztát 25 percig kelni hagyjuk. […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2020.07.29.

Tésztához

Pudinghoz

Elkészítése

A lisztet egy mély tálba tesszük, és a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe tesszük a 10 dkg cukrot, 2 dkg sót, 2 tojást, a zsírt és a csomag élesztőt, amit belemorzsolunk. Ezután ráöntjük a langyos tejet, és sima tésztává dolgozzuk. A végén hozzáadjuk az 1 dl olajat, és jól összegyúrjuk. A tésztát 25 percig kelni hagyjuk.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a pudingos masszát. A pudingport, cukrot és aromát a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát is. Az egészet lassú tűznél sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Megkenjük a pudinggal, majd feltekerjük. A feltekert tésztát két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csigákat kizsírozott tepsibe tesszük, kicsit távolabb egymástól. A maradék három cipóval is ugyanígy járunk el.

A csigákat előmelegített sütőben, teljes lángon, 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Jó étvágyat!

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is