Elkészítése
A lisztet egy mély tálba tesszük, és a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe tesszük a 10 dkg cukrot, 2 dkg sót, 2 tojást, a zsírt és a csomag élesztőt, amit belemorzsolunk. Ezután ráöntjük a langyos tejet, és sima tésztává dolgozzuk. A végén hozzáadjuk az 1 dl olajat, és jól összegyúrjuk. A tésztát 25 percig kelni hagyjuk.
Amíg a tészta kel, elkészítjük a pudingos masszát. A pudingport, cukrot és aromát a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát is. Az egészet lassú tűznél sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.
A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Megkenjük a pudinggal, majd feltekerjük. A feltekert tésztát két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csigákat kizsírozott tepsibe tesszük, kicsit távolabb egymástól. A maradék három cipóval is ugyanígy járunk el.
A csigákat előmelegített sütőben, teljes lángon, 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.
Jó étvágyat!

