Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tésztához

  • 70 dkg finomliszt
  • 30 dkg rétesliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2 db tojás
  • 2 dkg só
  • 1 csomag élesztő
  • 0,5 liter tej
  • 1 dl étolaj
  • 2 evőkanál zsír

Pudinghoz

  • 0,5 liter tej
  • 2 csomag puncsízű pudingpor
  • 1 kávéskanál vérnarancs aroma
  • 5 dkg mazsola
  • 5 evőkanál cukor

Elkészítése

A lisztet egy mély tálba tesszük, és a közepébe mélyedést készítünk. Ebbe tesszük a 10 dkg cukrot, 2 dkg sót, 2 tojást, a zsírt és a csomag élesztőt, amit belemorzsolunk. Ezután ráöntjük a langyos tejet, és sima tésztává dolgozzuk. A végén hozzáadjuk az 1 dl olajat, és jól összegyúrjuk. A tésztát 25 percig kelni hagyjuk.

Amíg a tészta kel, elkészítjük a pudingos masszát. A pudingport, cukrot és aromát a tejjel simára keverjük, majd hozzáadjuk a mazsolát is. Az egészet lassú tűznél sűrűre főzzük, majd hagyjuk kicsit hűlni.

A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként kinyújtjuk. Megkenjük a pudinggal, majd feltekerjük. A feltekert tésztát két ujjnyi széles csíkokra vágjuk. A csigákat kizsírozott tepsibe tesszük, kicsit távolabb egymástól. A maradék három cipóval is ugyanígy járunk el.

A csigákat előmelegített sütőben, teljes lángon, 25 perc alatt készre sütjük. Ha kihűltek, megszórhatjuk vaníliás porcukorral.

Jó étvágyat!

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pudingos-csiga-2/