Elkészítése
Hozzávalók:
Tészta:
- 60 dkg liszt
- 3 dkg élesztő
- 3 dl tej
- 6 ek cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 5 dkg langyos vaj
Töltelék:
- 1 cs pudingpor (ki milyet szeret)
- 5 dl tej
- 3 ek cukor
- izlés szerint mazsola
Elkészítése:
Először a tölteléket készítjük el. A pudingot a tejjel, a cukorral felfőzzük, majd félretesszük, hogy jól kihűljön.
A tésztának az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval jól összedolgozzuk. Meleg helyen duplájára kelesztjük.
Ha megkelt a tészta elfelezzük, kinyújtjuk, megkenjük a pudinggal (a puding felébe tehetünk mazsolát) és feltekerjük. A másik tésztával is megcsináljuk, azt is felszeleteljük. Tepsibe tesszük és ismét kelesztjük kb 20 percet.
Tojássárgájával megkenjük, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és 180°C fokon megsütjük.

