Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos csiga recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 1 db tojás
  • 2 db tojássárgája
  • 3 dkg élesztő
  • 1 kávéskanál cukor
  • 1 evőkanál porcukor
  • 6 evőkanál olvasztott vaj
  • tej
  • csipet só

Csigák lekenéséhez

  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tej
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A töltelékhez

  • 2 csomag csokoládé puding
  • cukor
  • 0,5 liter tej
Pudingos csiga

Elkészítése

Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük és hozzáadjuk az 1 egész tojást, 1 tojássárgáját, 1 evőkanál porcukrot, egy csipet sót és annyi tejet, hogy a tészta puha legyen. Jól kidolgozzuk a tésztát. Közben 5 evőkanál olvasztott, de nem forró vajat is beledolgozunk. A tésztát kétszeresére kelesztjük.

A pudingporokat a cukorral és a tejjel felfőzzük, majd kihűtjük.

A megkelt tésztát ujjnyi vékonyra kinyújtjuk, és megkenjük a kihűlt pudinggal. Feltekerjük, majd ujjnyi vastagra szeleteljük. A szeleteket tojássárgájával lekenjük, és sütjük.

A sütés végén cukros tejjel meglocsoljuk, és pár percig lassú tűznél sütjük, míg a tejet felszívja.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pudingos-csiga/