Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos csigák recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Tészta

  • 40 dkg finomliszt
  • 2 dkg élesztő
  • 10 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 3 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája

Töltelék

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 4 dl tej
  • 3-4 evőkanál cukor

Elkészítése

Puding elkészítése

A vaníliás pudingport a 4 dl tejjel és a cukorral a csomagolás utasítása szerint elkészítjük, de kevesebb tejjel, hogy sűrűbb, jól kenhető krémet kapjunk. Teljesen kihűtjük, mielőtt a tésztába kerül.

Tészta elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. A maradék tejben elkeverjük a cukrot, a vajat és a tojássárgákat. A liszthez hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt és a tejes keveréket, majd sima, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva langyos helyen a duplájára kelesztjük.

Csigák formázása

A megkelt tésztát lisztezett felületen kinyújtjuk, egyenletesen megkenjük a kihűlt pudinggal, majd szorosan feltekerjük. Éles késsel 1,5–2 cm vastag szeletekre vágjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk. A csigákat még 10–15 percig pihentetjük.

Sütés

A sütőt 190 °C-ra előmelegítjük, és a csigákat aranybarnára sütjük.

Tipp

A puding ízesítését variálhatjuk: készíthetjük csokoládés, karamellás vagy puncs ízű pudinggal is. Ha még különlegesebbre vágyunk, a pudingrétegre szórhatunk egy kevés mazsolát vagy aprított diót.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pudingos-csigak-2/