Elkészítése
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben a tojást a cukorral alaposan kikeverjük, a margarint pedig felolvasztjuk. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát készítünk belőle. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd langyos helyen kétszeresére kelesztjük.
Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és hagyjuk kissé szétterülni. Körülbelül 2 cm vastagságúra hagyjuk, majd pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
Amíg a fánkok sülnek, megfőzzük a pudingot a szokásos módon. Miután a fánkok kihűltek, habzsák töltő csövével megtöltjük őket a pudinggal. A fánkok tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.
A díszítést ízlés szerint végezhetjük, akár színes cukorkával, kókuszreszelékkel vagy más dekorációval.
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

