Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos csokis fánk recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók 40 darabhoz

  • 60 dkg finomliszt
  • 10 dkg cukor
  • 2,5 dl langyos tej
  • 3 db tojássárgája
  • 1 csipet só
  • 5 dkg élesztő
  • 10 dkg olvasztott vaj

Töltelékhez

  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 0,5 liter tej
  • 2 evőkanál cukor

Tetejére

  • olvasztott csokoládé

Elkészítése

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Közben a tojást a cukorral alaposan kikeverjük, a margarint pedig felolvasztjuk. Amikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a liszthez, majd a többi hozzávalóval együtt kelt tésztát készítünk belőle. A tésztát addig dagasztjuk, amíg sima és rugalmas nem lesz, majd langyos helyen kétszeresére kelesztjük.

Miután megkelt a tészta, lisztezett deszkán átgyúrjuk, és hagyjuk kissé szétterülni. Körülbelül 2 cm vastagságúra hagyjuk, majd pohárral vagy pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Bő, forró olajban mindkét oldalát aranybarnára sütjük.

Amíg a fánkok sülnek, megfőzzük a pudingot a szokásos módon. Miután a fánkok kihűltek, habzsák töltő csövével megtöltjük őket a pudinggal. A fánkok tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

A díszítést ízlés szerint végezhetjük, akár színes cukorkával, kókuszreszelékkel vagy más dekorációval.

Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pudingos-csokis-fank/