Receptneked.hu

www.receptneked.hu

facebook.com/receptneked

Pudingos kalács recept

QR kód - Nézd meg mobilon Nézd meg mobilon

Hozzávalók

  • 4,5 dl tej
  • 5 dkg élesztő
  • 90 dkg liszt
  • 3 db tojás
  • 3 evőkanál olaj
  • 6 dl tej
  • 1 csomag vaníliaízű pudingpor
  • 1 csomag csokoládéízű pudingpor
  • 25 dkg vaj (vagy margarin)
  • 20 dkg porcukor

Elkészítése

A tejben elkeverünk egy evőkanál cukrot, meglangyosítjuk, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A liszthez hozzáadjuk az olajat, a felfuttatott élesztőt és a tojások keményre vert habját, majd az egészet jól összedolgozzuk. A tésztát négy egyenlő részre osztjuk.

A pudingokat a leírásnak megfelelően megfőzzük. A porcukrot összekeverjük a margarinnal, és fele-fele arányban a kétféle pudinghoz keverjük. A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk, és kettőt megkenünk vaníliás pudinggal, a másik kettőt pedig csokis pudinggal.

Feltekerjük, mint a beiglit, és összefonunk egy csokisat és egy vaníliásat. Megkenjük a tojások sárgájával, és alacsony fokozaton, 40-45 percig sütjük.

https://receptneked.wps.hu/nagyi-receptjei/pudingos-kalacs/